Kvinnor från olika kulturer finner gemenskap - Hong Kong

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 

En kinesisk kvinna som heter Dody deltog nyligen i en kampanj bland etniska minoriteter i Hong Kong. Dodys uppgift var att lära ut kantonesiska till tre pakistanska mödrar som talade urdu. Först kunde Dody och de pakistanska kvinnorna inte kommunicerar så bra. Tack och lov talade en av de pakistanska kvinnor också lite engelska och Dody kunde använda kroppsspråk för att kommunicera och undervisa. Hon använde en sång för att lära dem hur man räknar på kantonesiska, och kvinnorna gjorde glatt övningarna tillsammans och räknade samtidigt högt.

På rasten visade volontärerna en film som heter Magdalena - en upplaga av JESUS ​​filmen för kvinnor. De pakistanska kvinnorna fascinerades av berättelsen om Abraham i filmen. "Det här är vår kultur", förundrades en av dem. "Är din chef från Pakistan? Hur hörde ni talas om den här filmen?" En volontär förklarade att en vän hade rekommenderat den till dem.

Tacka Gud för den vänskap som uppstått under kampanjen. Be att OM Hongkong ska kunna dela mer av Guds kärlek med dessa kvinnor och andra som dem.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »