Barnbrudar från slummen - Bangladesh

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 


Livet för de flesta flickor i slummen är tufft. Många lever i mycket svåra och kränkande arbetssituationer, andra är bortgifta till män de inte känner. De flesta, som t.ex. Shumi, hinner knappt vara barn innan de ska gifta sig och hantera ett familjeliv.

För två år sedan deltog Shumi i barnklubben som hölls i slummen. Även om hon var en av de äldre flickorna, älskade hon fortfarande att måla och spela spel.

För ett och ett halvt år sedan förändrades allt: Shumi gifte sig. Nu är hon 17 år och Shumi har redan två barn under ett år. Shumis situation är dock bättre än de flestas eftersom hennes man tror på  Jesus och han arbetar hårt.

Be gärna för Shumi och andra som henne. Barnklubbarna skapar goda relationer med familjer i slummen. Be att de engagerade får möjlighet att ge hopp till dessa familjer. Be att Guds kärlek får lysa upp livet för tjejer som är i Shumis situation.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »