Mina vänner säljer böcker åt mig! - Bangladesh

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 

Akbar sålde böcker på en buss nyligen när en annan passagerare, en religiös ledare, började ifrågasätta och motarbeta honom. Akbar gjorde sitt bästa för att besvara frågorna artigt, men tonen i samtalet blev så småningom ganska hetsig.

Några studenter bak i bussen hörde den ökande volymen på konversationen. De kom fram för att se vad som hände. Till deras förvåning fann de sin college kompis i livlig debatt med en annan man. Även om de inte delade sin väns tro, var han fortfarande en vän, så de kom fram för att stödja honom. Trots allt, om Akbar sålde böcker, måste det vara bra böcker. De respekterade honom som en god människa och vän.

Den äldre mannen var något förlägen av deras entusiasm för att delta i samtalet. Han ville inte ta sig an en grupp studenter, utan satte sig ödmjukt ner och tystnade. Resten av bussen lyssnade medan Akbar erbjöd sina böcker till dem och berättade vad de handlade om. Han sålde fem uppsättningar böcker på den bussen innan han klev av vid sin hållplats.

Be att de som köpt böcker på bussen kommer att läsa dem och söka sanningen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »