Fler studenter anmälda, fler lärare behövs! Filippinerna

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 Fyrtiotvå elever har skrivit in sig på OM Filippinernas ALS- program i år. ALS (=Alternativ Learning System) lanserades 2009, och syftar till att hjälpa skolungdomar med särskilda behov i Cebu att klara gymnasiet.

Hittills har endast två heltidsanställda lärare arbetat med ALS-programmet. Men eftersom antalet sökande ökar, ökar också behovet av lärare. Av dem som har anmält sig till programmet i år, har sex av eleverna bedömts som analfabeter, men övriga på något högre grundskolenivå.

Daniela, från Tyskland, har arbetat med ALS-programmet under de senaste två åren. Med fler studenter i år ser hon behov av ytterligare två lärare för att underlätta undervisningen. Av alla organisationer och lokala offentliga enheter som erbjuder detta program fick OM Filippinerna ett av de högsta antalen godkända studenter i fjol. "Vi vill gärna hjälpa fler ungdomar att fullfölja sin dröm för en högre utbildning, eller åtminstone, att fullfölja gymnasiet," sade hon.

Som kristen organisation försöker OM Filippinerna också att uppfylla de andliga behoven hos eleverna genom att avsätta tid för dagliga morgon andakter och bibelstudium varje fredag​​. "Det är en glädje att se studenterna förändras under sin tid hos oss, och att se dem ta initiativ för att hjälpa varandra och frivilligt leda bönestunder", fortsatte Daniela. "Att bara få vara en del av deras resa är en av de saker jag är mest tacksam för!"

Prisa Gud för de goda resultaten hos OM Filippinernas ALS-studenter förra året och för det växande intresset. Be att Gud förser med ytterligare två lärare för att stärka teamet.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »