Vattnet som räddar liv

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

Preparing_food_outside

I södra Pakistan, står tusentals människor, som bor vid floden Indus, inför en av de största ironierna som uppstår vid översvämningskatastrofer: en akut brist på rent dricksvatten. OM blev ombedda att installera handpumpar för människor som lever med denna besvärliga situation. Hittills har OM teamet försett 200 familjer med tio sådana handpumpar. Teamet var också glada att få hjälp från den lokala kyrkan med matleveranser till dessa avlägsna regioner.

Guds timing
OM teamet kunde även köpa in grundläggande förnödenheter att fördela bland 100 hemlösa familjer. Dessa leveranser omfattar filtar, lakan, kläder och köksredskap. Detta behov fick vänta under matdistributionsfasen, på grund av brist på medel. Teamet är tacksamma för att en gammal vän till OM Pakistan donerat en summa för att möta detta behov. Situationen blir snart akut när vintern kommer och det kallare vädret plågar familjerna i lägren och även dem som återvänder till sina byar.

Falsk undervisning
Vid OM:s medicinska mottagning i söder, finns tre läkare och två sjuksköterskor som behandlar över två hundra patienter om dagen. Efter behandlingen har det medicinska teamet ofta möjlighet att be med människor och att dela Guds ord. Folk är mycket glada och tacksamma för den hjälp de fått från OM-teamet. Patienterna säger till teamet, "Vi får falsk undervisning om ert folk, men vi har fått se att ni är väldigt snälla och generösa mot oss och våra barn."


Böneämnen

* Tacka Gud för möjligheten att dela de goda nyheterna vid de medicinska mottagningarna och för att man sluppit säkerhetsproblem.
* Tacka Gud för två nya läkare från Kina som kommit för att hjälpa till i söder.
* Be för ombyggnaden av 100 bostäder i två utvalda områden. Det kommer att bli en stor utmaning för teamen. Be för styrka och visdom för den uppgift som väntar.

 

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »