Allt luktar apa - Pakistan

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

"Över 50% av de internt fördrivna människorna har återvänt hem, men det är inte en bra livssituation att återvända till: det finns ingen elektricitet, rent dricksvatten eller mat. Levnadsvillkoren är ohållbara, otrygga och kulturellt olämpliga. Allt luktar apa. Många människor har infektioner, såsom skabb, eller skador som orsakats av översvämningen.

Tillsammans med ett av våra team besökte jag ett flyktingläger, där jag träffade människor som bor i tillfälliga skydd. Trots att de var tacksamma, och relativt till freds med sin nuvarande situation, var de oroliga för sin framtid.

Jag hade också en bra tid till gemenskap med medlemmarna i teamet, som hade arbetat så hårt för att ge hjälp till offren för översvämningarna. En volontär, som kom att lära känna Gud personligen under arbetet berättade:

"Jag arbetade åt teamet som vakt. Under denna tid blev jag förvånad över den kraft jag fick från Gud. Själv är jag svag och kan inte organisera köerna, särskilt när folk desperat väntar på mat. Jag är säker på att Gud var min hjälpare, för inför varje distribution bad jag honom om kraft." Det var en uppmuntran att få höra sådana ord från en ny troende. Våra team har arbetat så hårt, och till ett högt pris.

Under denna tid mötte vi också människor som fått mat och medicinsk hjälp från våra team. Det var en ödmjukande upplevelse att möta dem och se att de prisade Gud för vad de fått ta emot under tider av lidande. Våra missade måltider, fordon som gick sönder och andra äventyr verkade smått i jämförelse. Men vi kommer alla att fortsätta att göra vårt bästa för Honom, som uppmuntrar oss och förser oss med det vi behöver. "

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »