Stor efterfrågan av litteratur - Ryssland

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

Det centralasiatiska reseteamet åkte in i Ryssland där många centralasiater befinner sig för att få arbete - ofta illegalt. När de gick genom marknadsområdet mötte de många "svartjobbare". Teamet hade med sig litteratur på uzbekiska, kirgiziska och tadzjikiska och kunde dela ut mängder. Folk sprang efter dem och frågade efter böcker på sitt eget språk. Trots att de var fattiga, var de även villiga att betala pengar för dessa böcker och efteråt stod de runt omkring helt uppslukade av sina böcker.

Två kvinnor förstod evangeliet och grät och bad med teamet. Sedan presenterade de teamet för några andra centralasiater och de blev hembjudna och kunde hålla kvällsbibelstudier, vilket resulterade i att många fick höra de goda nyheterna. Detta blev till stor uppmuntran för den lokala församlingen.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »