Hon trodde direkt - Centralasien

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

 

Arzu är violinist. När hon hörde att jag var pianist ville hon träffa mig så att vi kunde ordna en tid för att spela tillsammans. Vi träffades i en stor galleria, där vi åt bakad potatis och Arzu berättade sin historia.

När hon var 13 år gammal bestämde hon sig för att börja läsa Koranen och söka Gud. Hon förstod inte mycket av vad hon läste och hade ingen ro, som om något var fel. En dag tog Arzu en promenad och såg Nya testamentet i en bokhandel. Hon bestämde sig för att köpa den och gick hem och läste.

"Direkt när jag läste, trodde jag, utbrast hon. Jag var ödmjuk och förvånad över hennes enkla men kraftfulla historia. Arzu är nu 18 år gammal. Först förra året hittade hon den enda kyrkan i stan på internet, så nu kan hon träffa andra troende. Hennes föräldrar godkänner dock inte hennes tro så hon kan inte delta i kyrkans möten. En gång i veckan träffar hon en vän för att läsa, prata och be tillsammans. Jag träffar henne också, vi spelar och ber tillsammans.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »