Hopp till lokala företagare - Turkiet

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

I juli var det ett team från årets Transform-kampanj i Turkiet som fick flera intressanta tillfällen att berätta om hoppet i Jesus Kristus för lokala företagare.

En man, Ali, ville ha mer betalt för teamets måltid än vad som annonserades på skylten utanför hans fiskrestaurang. När teamet utmanade honom, inbjöd han dem till sitt båthus på stranden och tog ut dem i sin fiskebåt. "Vilken möjlighet att berätta historien om Jesus och hans fiskande lärjungar, att kasta nät på andra sidan och stora fångster av fisk", sa en deltagare.

En annan man, Mustafa, träffade teamet i en tidningskiosk. När han insåg att de var utlänningar, var han angelägen om att lyssna på deras budskap. Teamet berättade att eftersom Jesus var syndfri, är Han är den ende som kan ta bort våra synder. Mustafa ville då se i Bibeln där det står att våra synder tas bort.

En deltagare var redo med en vers: "Under min andakt på förmiddagen hade Gud gett mig en vers: 2 Kor 5:17, där det står: " Alltså, om någon är i Kristus, är han en ny skapelse: Det gamla är förbi, se det nya har kommit! "

Be gärna för Ali och Mustafa och andra som hörde de goda nyheterna om Kristus i juli.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »