En bibelskola föds - Kaukasus

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

För tre år sedan satt en OMare och en annan medarbetare på Kaspiska havets strand och planerade lanseringen av en liten deltidsbibelskola för nationella troende. De hade insett att det inte fanns någon utbildning för lekmannaledare i detta muslimska land. De planerade att var tredje månad, skulle två ämnen behandlas under fyra dagars utbildning. Dessutom skulle undervisningsmaterialet anpassas till det lokala sammanhanget och levereras på det lokala språket. Eleverna skulle i huvudsak vara från avlägsna städer där endast små grupper av troende fanns. Skolan började med bara sju elever. Ledning och lärare, som oftast var utländska, har från början uppmuntrat och utbildat lokala förmågor för att bli lärare. De var glada att få se centralasiatiska lärare från ett grannland flyga in för att presentera två ämnen. Varje år har skolan vuxit. Samordnaren och fem medlemmar av ledarteamet är nationella troende. Skolan har en läroplan för åtta ämnen, och endast ett av dessa undervisas av en utlänning. Prisa Gud för denna lilla pärla, som främjar Guds rike i Kaukasus-regionen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »