Ge Hopp till irakiska flyktingar

Skriven av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika

OM finns på plats i norra Irak för att hjälpa människor på flykt

Situationen i norra Irak fortsätter att förvärras. Hundratusentals människor har flytt sina hem efter extremisters våld och fruktansvärda omständigheter.

OM har en lång historia av arbete i Irak och vi har haft arbetare på plats i många år. Vi har goda relationer med lokala församlingar och troende från olika bakgrunder i hela regionen.

Som ett gensvar på den kris som uppstått har OM startat hjälpprojekt som just nu pågår på fyra olika platser i norra Irak. Vi hjälper tusentals människor från kristen, yazidisk och muslimsk bakgrund med mat, hygienartiklar samt filtar och madrasser för att möta de mest akuta behoven. Situationen är väldigt osäker och vårt arbete förändras på vissa platser i princip dagligen.

Grundprinciperna för vårt arbete i norra Irak är att

  • arbeta relationsfokuserat,
  • samarbeta med lokala troende,
  • villkorslöst hjälpa människor i nöd oberoende av etnisk eller religiös bakgrund men
  • inte hymla med vår tro på Jesus Kristus.

Vår längtan är att människors fysiska och känslomässiga behov blir mötta men också att de får möta och uppleva Jesus.

Vi kanaliserar gåvor till arbetet i norra Irak genom vår Ge hopp-fond.

Ge din gåva till Ge hopp-fonden online!

Märk gåvan "GH1409E1". Du kan också ge via pg 8 66 69-9.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »