Taxichaufförer och evangeliet - Nordafrika

Skriven av OM Sverige, i Mellanöstern & Nordafrika

Under flera månader har en lokal taxichaufför troget kört Ralph* till kyrkan varje vecka. Föraren vet att Ralph är en kristen och de har lärt känna varandra. Gud har gett Ralph möjlighet att dela evangeliet med honom med hjälp av litteratur.

Nyligen bad Ralph för de tusentals taxichaufförer som har förmodligen aldrig hört eller läst evangeliet. När han gick för att ta sin "kyrktaxi" följande vecka blev Ralph förvånad över att se att hans ordinarie förare inte var där. Ralph hörde Gud säga: "Här är din chans att vara ett vittne igen."

Snart kom en taxi och Ralph fick tillfälle att ge föraren ett arabisk / engelskt traktat. Efter kyrkan samma dag, behövde Ralph komma hem snabbt för att skriva och fick då en annan taxi. Denna gång var det en ung man som körde och han tog glatt emot det arabiska Johannesevangeliet som Ralph erbjöd honom!

Flera gånger varje dag stannar taxichaufförer för att vila, äta och dricka te. Be att taxichaufförerna ska använda dessa stunder till att läsa det de har fått.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »