Jag tror inte på Gud - Israel

Skriven av OM Sverige, i Mellanöstern & Nordafrika

En teammedlem och hennes barn satt med tre andra barn och åt en picknicklunch. Samtalet gled in på ämnet Gud, och ett av barnen sa, "Jag tror inte på Gud." De andra två höll med och tillade, "Och jag tror inte att någon i vår klass tror på Gud."

Kvinnan från teamet tänkte en extra gång, eftersom det är olagligt för en vuxen att dela evangeliet med barn i Israel. Hon bad Gud om visdom och sade: "Det stämmer nog inte, eftersom mina fyra barn tror på Gud, och jag vet att finns det några till."

Ett av barnen svarade: "Ja, jag vet att du tror på Gud. Du har en bibel i varje rum i ditt hus, eller hur?" Detta var sant, men hon undrade hur de kände till detta. Pojken sa att han hade hört det från hennes barn. "Men du tror inte på Gud?" frågade hon. "Hur är det med Bibeln? Det är ju er bok. Tror ni inte på den judiska boken?" Barnen sa att de inte gjorde det, att det bara var historier. Hon blev chockad: "Bibeln är för mig livet i min själ Den är som mat - sötare än honung.."

Barnen sprang iväg för att leka och hon bad för dem, att hon och hennes barn skulle få möjlighet att lära känna barnen och deras föräldrar som förmodligen hade samma brist på tro. På vägen hem pratade hon och hennes barn om att dela sin kärlek till Gud och Bibeln med andra. De fortsätter att be för barnen, deras föräldrar och deras lärare varje kväll.

 

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »