Teenstreet: ledare på plats!

Skriven av Magdalena Carlén, i Teenstreet

Teenstreet-ledardag

1-8 augusti är det dags för Teenstreet – OM:s internationella tonårsläger. Idag samlar vi de svenska ledarna för att peppa, uppmuntra och utmana inför lägret.
– Det kan vara lite kaos att vara över 4000 människor på ett och samma ställe, men jag ser verkligen fram emot Teenstreet, säger Anna, en av de svenska ledarna.

Varje år samlas 4500 tonåringar och ledare för bibelundervisning, lovsång och skönt häng med andra kristna. Årets Teenstreet hålls i Offenburg, Tyskland. I år är vi nära 180 tonåringar (rekord!) och 45 coacher/smågruppsledare från Sverige.

­– Teenstreet är till för tonåringarna och vi vill att de ska få möta Gud, säger Elisabeth Rodriguez, ansvarig för Teenstreet Sverige.

Utöver tonåringar och coacher reser ett stort antal serviceteam, bönefolk och övriga ledare med. Totalt är vi runt 300 svenskar på plats.

– Vi är stolta och glada över att just ni är våra ledare, säger Elisabeth.

Årets tema är ”Home” och utgår från Johannes 14. Josh och Debs Walker (USA) håller i undervisningen. Här berättar de kort om temat:

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »