Sport och spel med evangelium - El Salvador

Skriven av OM Sverige, i Logos Hope

 


Nyligen bevittnade stadsdelen Soyapango i San Salvador Soyafest 2012, som organiseras av en lokal kyrka med stöd av OM El Salvador. Det var en dag för barn, tonåringar och föräldrar att njuta av roliga aktiviteter.

Mer än 2000 personer från olika offentliga skolor, kyrkor, barnens centrum för utveckling och andra från hela staden kom under dagen med underhållning utan att veta att mitt i allt det roliga kunde de få möta Jesus och börja ett nytt liv.

En fotbollsmatch blev ett perfekt tillfälle att presentera evangeliet. En turnering mellan de olika skolorna var en viktig händelse. Under pauserna var det församlingsmedlemmar, OM teamet och andra volontärer som delade evangeliet. Många tonåringar tog emot Jesus som sin frälsare.

"Gud verkade på ett underbart sätt genom att använda sport och spel som en strategi för att dela de goda nyheterna", säger Daniel Caballero, i OM El Salvadors team. "Prisa Gud för möjligheter som dessa."

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »