Lärdomar av lärjungaskap

, i Logos Hope

Rizal, Filippinerna

Tidiga morgonpromenader och eftermiddagssamtal var tid för undervisning och lärande för Boyd Srisakunphaet (Thailand). Som en del av ett team från Logos Hope hjälper Boyd till med bibelstudier, ungdomssamlingar och hembesök i Fishport Alliance Church. Han lärjungatränar också en nykristen som heter James. James företag gick nyligen i konkurs och utsattes också för en stroke som gjorde honom delvis förlamad. Med James stora iver att lära sig och Boyd som bara hade jobbat med yngre människor förut, kommenterar "Den här gången utmanade Gud mig verkligen genom att ge mig människor som är äldre, men James lyssnar." Med tanke på den tid som han har fått spendera med Boyd och hans team berättade James: "När teamet från Logos Hope kom var jag en ung kristen, men jag vet att jag har fått växa mer."

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »