Moderna fariséer?

Skriven av OM Sverige, i Afrika

 

Femton personer från olika delar av södra Afrika avslutade nyligen en utbildning om HIV och AIDS i Mamelodi, Sydafrika. De kom från många nationer, och företrädde befintliga och potentiella AIDS arbeten i Zambia, Moçambique, Malawi och Sydafrika.
Gud talade och många vittnade om den förvandling som skett i deras hjärtan. "HIV och AIDS .... erbjuder en fantastisk möjlighet till församlingen. Det blir som en spegel för oss och den ber oss att ta reda på om vi verkligen är ett folk av nåd och sanning, Kristi efterföljare eller helt enkelt bara moderna fariséer ", sade en deltagare. En annan insåg, "Jag kan inte fortsätta att behålla all denna information för mig själv, när jag vet att det kan förändra någons liv."
För kursdeltagarna börjar nu utmaningen när de återvänder till sin tjänst, utrustade för att trappa upp eller börja genomföra det de lärt sig om HIV och AIDS i sitt arbete. Be gärna för dessa deltagare och frukten av deras arbete.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »