Ny församling grundades under VM 2010

Skriven av OM Sverige, i Afrika

Makwati Community Church är en ny församling som startades i Zambia, som ett resultat av möten under fotbolls-VM. Ett tält var rest i centrum av samhället där man kunde titta på matcher på en stor skärm. Efter VM har tältet återbördats till ägaren, men folk ville fortsätta gemenskapen och höra evangeliet.

De började att mötas på en dammig, öppen fotbollsplan, där de bad och lovsjöng Gud. Det förvånade teamet att nya människor anslöt hela tiden och valde att följa Jesus, trots att mötena hölls utomhus.

Sedan dess har samhället gett dem en tomt för en byggnad som kan tjäna som skola under veckan, kyrka på söndagar och användas för sportevenemang på helger och lov. De överväger också att använda byggnaden till utvecklingsprojekt som trädgårdsarbete, snickeri och sömnad för att hjälpa till att upprätthålla kyrkan och skolan, men också för att bidra till samhällets utveckling. Just nu finns det cirka 200 barn utan tillgång till skola i samhället.

Prisa Gud för denna nya församling och för de nya troende. Be att Gud snart ska förse med en byggnad för den nya församlingen och skolan.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »