En glad dans efter helandet - Ghana

Skriven av OM Sverige, i Afrika


Vid en kampanj nyligen, träffade OM Ghanas fältledare Chris Insaidoo och teamet en tonåring vid namn Bernice, när de gick dörr till dörr för att inbjuda bybor till kvällens program.

Bernice hade lidit av en sjukdom i fem år och för att kunna gå, fick hon stödja sig på två systrar. Hon kunde knappt röra sina ben, och kunde inte se, höra eller tala. Teamet förstod att denna flicka hade stora behov och de lade händerna på henne och bad. Gud hörde deras böner och botade Bernice helt. Hon kunde gå, hoppa, dansa och till och med tala. Bernice blev helt överväldigad och grät av glädje.

Bernice och hennes familj gick den kvällen på teamets program tillsammans med 400 andra människor från byn. När de andra byborna såg Bernice dansa, blev de chockade. Många människor kom till tro den kvällen, inklusive Bernice och hela hennes familj.

Tacka Gud att han helande Bernice och att hon och hennes familj har valt att följa Kristus. Be för dem i deras nya tro. Be för den lokala församlingen, som nu måste göra en hel del uppföljning.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »