Vågor av bön - Madagaskar

Skriven av OM Sverige, i Afrika

OM Madagaskars team har en passion för att mobilisera församlingarna i landet genom att utveckla deras världsbild och öka medvetenheten om vad Gud åstadkommer globalt. Under 2006 lanserades radioprogrammet "Jesus lever". I början bestod programmet mest av att lyssnarna fick ringa in med böneämnen.

Programmet har sedan dess bytt namn till "World Challenge" och man har bytt fokus. De utmanar nu lyssnarna att be för olika arbeten runt om i världen. Aktuella ämnen har bland annat varit bön för den muslimska världen och den förföljda kyrkan. Dessutom får lyssnarna två dagliga SMS-meddelanden från "World Challenge": på morgonen får de en bibelvers och på kvällen en böneutmaning. "World Challenge" är också värd för en årlig bönekonferens, som i år samlade cirka 700 personer.

Be gärna för OM Madagaskars team och deras vision att mobilisera fler kyrkor för mission. Be att många fler i Madagaskars församlingar skulle bli inspirerade att engagera sig.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »