Hundratals människor berörs av giftigt avfall i Ungern

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Bus4Life_at_the_toxic_waste_spill_area_in_Hungary

Förra måndagen brast en dammanläggning vid en reservoar med giftigt avfall nära Kolontar. En yta på ca 40 kvadratkilometer översvämmades av en giftig flod av slam, och påverkar sex byar och en del av en stad.

I samarbete med ungerska Baptist Aid, tjänstgör för närvarande OMs Bus4Life som en bas för räddningspersonal och frivilliga i det värst drabbade området Kolontar. Militärer och frivilliga arbetar tillsammans med lokalbefolkningen för att påbörja den jättelika uppgiften att rensa upp giftig lera i hela området. Förutom att ge praktisk hjälp i form av mat, varma kläder och sängkläder, erbjuder ett team av pastorer och kuratorer känslomässigt och andligt stöd till drabbade invånare och volontärer. Hör av dig till OM ifall du vill stödja arbetet.


Be för de hundratals människor som har förlorat allt, för anhöriga som sörjer sina döda och för de många sjuka och skadade som finns på sjukhus i hela regionen. Be för regeringen och miljöexperter som försöker hitta olika sätt att begränsa och klara upp smittan, och hindra den från att spridas vidare.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »