Tonåringar stöder Moldavien

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Living_water

Varje dag, får 180 barn i Moldavien en varm måltid, tack vare hjälp från kristna tonåringar i Västeuropa. Ungdomar som var med på TeenStreet Europa 2010 samlade in 39.500 euro  till OM Moldaviens dagcenter genom RAG programmet. (RAG = Raise and give, dvs samla och ge)
Tonåringarna samlade sponsorer bland vänner och familj. Under TeenStreet, tjänade de sedan poäng genom att memorera bibelverser och delta i en rad olika aktiviteter. ArtZone fick in över 1.000 euro genom en konstauktion, och den färöiska gruppen hade samlat in över 1.800 euro vid en egen insamling.
Stefanie Davidse från OM Moldavien tackade TeenStreet och sade: "Med hjälp av donationer som getts av TeenStreets tonåringar, har massor av barn blivit välsignade. Tillsammans med 10 olika kyrkor, kan OM Moldavien hjälpa 180 barn genom att ge dem en varm måltid och hjälp med läxor. Genom olika aktiviteter får barnen också höra om Guds kärlek till dem."
"För många av dessa barn, är dagcentret deras andra hem. Många har bett om att Gud ska  fortsätta förse finansiellt för att hålla centret igång. De donationer som ges av TeenStreet tonåringar är ett svar på bön för behövande barn i Moldavien! "
Prisa Gud för de insamlade medlen till barn i Moldavien. Be att denna generösa anda kommer att fortsätta, och att mer pengar kommer att samlas in nästa år. Be för OM:s arbete bland barn i Moldavien

 

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »