Mer än baseball - Ungern

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

"Organiserat kaos!" det är så Terry Lingenhoel beskriver träningen med 64 ungerska 5:e-klassare som ska lära sig kasta och fånga en baseball med en baseballhandske i ett litet gym på skolidrotten. I mars, fick Terry som är OM Ungerns SportsLink samordnaren och den ungerska Baseball förbundets ungdomsutveckling Officer, lära ut baseball till över 400 studenter i fyra ungerska grundskolor. Han hoppas att kunna rekrytera tillräckligt med spelare för att starta två ungdomslag i det 11: e distriktet i Budapest. Duncan Johnson, en kristen affärsman från Budapest, kommer att coacha dessa nya grupper tillsammans med sina två söner. "Vi vill lära ungerska barn att spela baseball samtidigt som vi berättar om Jesus för dem, säger Duncan.

Terry har grundat en basebollklubb nära OM Ungerns bas i Érd. Hans tränare når mer än 120 spelare med berättelsen om Guds kärlek. Dessutom har Rex Sokolnicki ägnat de senaste veckorna åt att lära ut baseball till över 1500 barn i 10 skolor. Alla barnen har blivit inbjudna till Baseballträningsläger i vår och fick ett barntraktat.
Be för dem som leder baseball arbetet i Ungern. Be att de barn som deltar i träningslägret ska få lära känna Jesus.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »