Förändring på så många sätt - Kosovo

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Varje sommar brukar Kosovos OM-team i Peja arbeta med ett sommarläger för ungdomar från området.

I somras var det två OM-tjejer som fick möjlighet att fördjupa sin relation med en tonårig granne, Jeta. De bjöd in henne att tillbringa en vecka på flickornas läger för att lära sig mer om Gud -Skaparen.

"Jag älskade lägret!" rapporterade Jeta en vecka senare. "Jag tänkte aldrig på något av detta innan. Det har totalt ändrat mitt liv på så många sätt, jag önskar att jag kunde åka på läger igen den här veckan, och jag kan inte bärga mig till nästa år. Då ska jag ta med min vän."

Sedan lägret, har Jeta kommit på OM Kosovos tjej-klubb varje vecka. Där träffar hon andra tjejer som redan har påbörjat resan med Jesus. Be gärna för Jeta och hennes mor, liksom de andra tjejerna som också söker Gud.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »