Mjöl räddar liv - Albanien

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Ett team i Albanien brukar dela ut matpaket till de fattigaste bland de fattiga i Gramsh. Denna gång fick de en 25-kilos säck med mjöl över när de var klara. De bestämde sig för att söka upp en familj som aldrig tidigare fått matpaket och ge den till dem. Det visade sig då att de kom i grevens tid. Mamman i familjen hade försökt lämna sina fyra barn till ett barnhem, eftersom hon inte hade någon mat att ge dem. Barnhemmet kunde inte ta emot dem, eftersom kvinnan var gift. Hennes man hade dock lämnat henne två månader tidigare och deras värd hotade nu att vräka dem eftersom de inte kunnat betala hyran. Den enda utväg mamman såg just nu var självmord, så att hennes barn skulle kunna få hjälp av barnhemmet. Glädjen blev stor i det hemmet när teamet kom med en hel säck mjöl och också köpte mer mat till dem. Några dagar senare dök även mannen upp. Bed för detta äktenskap och hela familjen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »