Välsignade mikroföretag - Kosovo

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

OM:arna Klara och Einar utvecklar mikroföretag. När Klaras albanska vän, Fatmira gav henne en vacker handgjord hatt, såg Klara en affärsmöjlighet. Nu har Fatmira gjort över 200 hattar och exporterat dem till Ecuador, USA och Spanien. Dessutom är ytterligare tre lokala damer inblandade i tillverkningen. Snart kommer en liten hattbutik att öppna i stan!

Men Georghi, Fatmiras make har bara ett lågavlönat säsongsarbete, så det finns fortfarande inte tillräckligt med pengar för att försörja deras tre barn. Klara och Einar gav Georghi en mikroföretagsutbildning också, så att de skulle kunna arbeta tillsammans året runt. Båda har plågat sina hjärnor för att komma på ett nytt företag. De var  mycket modfällda, när Gud, enligt Klara, gav dem idén att starta ett syltprojekt. Nu gör Fatmira och Georghi massor av olika sylter, och säljer dem med stor framgång på marknaden.

"Hela mitt liv har jag frågat Gud varför jag inte kan göra någonting som fungerar bra, varför hela mitt liv är ett misslyckande", ropade Fatmira. "Men nu är jag säker på att han besvarar mina frågor Han är med oss​​. - Det är helt enkelt ett mirakel att mina mikroföretag fungerar!" Klara har haft några möjligheter att dela Guds sanning med detta par. Fatmira är särskilt öppen för att börja vandra med Jesus som sin Frälsare och Herre.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »