Sökte arbete och fann Jesus - Ryssland

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

 


Liksom tusentals andra uzbeker flyttade Ona * till Novosibirsk, Ryssland, på jakt efter bättre betalt arbete. Ona fick inte bara arbete men hon fann också Jesus då hon lärde känna två av OM Rysslands församlingsplanterare som arbetar för att skapa en uzbekisk gemenskap i staden.

Efter att hon börjat tro på Jesus, deltog hon i en husförsamling och växte i sin tro. Förra året återvände Ona till sitt hemland. För ett tag sedan ville hon bli döpt, men fann det svårt på grund av förföljelsen. Så hon bestämde sig för att ta saken i egna händer. Hon steg upp tidigt en morgon, satte på sig en vit skjorta, gick in i duschen och döpte sig själv.

Senare samma morgon ringde hon sina vänner i OM Ryssland och berättade vad hon hade gjort. De förklarade att oftast är det pastorer som döper människor. Senare samma dag deltog hon i en hemlig kristen gemenskap i en angränsande stad och pratade med pastorn. Han gick med på att döpa henne samma eftermiddag - denna gång i badet.

Eftersom Ona ​​har varit hemma, har två släktingar också kommit till tro. Hennes mamma är dock starkt emot det. Ona planerar att be några av de ledande kvinnorna i kyrkan att besöka hennes mor. Be att hennes mamma kommer att lyssna till Mayas berättelse.

* Namnet har ändrats

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »