Olika språk, samma Gud - Albanien

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

 

Man hör inte mycket kantonesiska talas i Albanien, men det är modersmålet för OM:aren Maj, från Hong Kong. Ibland ber hon till Gud på sitt eget språk. Nyligen tillbringade Maj tid med en albansk troende som lider av cancer.

"Amada har tarmcancer, men hennes tro är stark!" berättade Maj. Hon besökte Amada och hennes familj för att be med dem. "Tillsammans med hennes mor, syster och små brorsöner, höll vi varandras händer i en cirkel, bad och prisade Gud", sade Maj. "Sen när jag bad på kantonesiska, började de alla att skratta. Det gjorde mig inget, jag är bara så tacksam att Guds kärlek och glädje är verklig för denna familj som står inför utmaningen med Amadas sjukdom."

Maj och en annan albansk troende planerar att besöka Amada och hennes familj varje vecka. Be att när de studerar Bibeln tillsammans, ska Guds ord få lysa upp deras liv och situation.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »