Svamp ger hopp - Ukraina

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa


"Gud vill att himlen som kommer in i människors hjärtan ska få svämma över till andra runt omkring dem", säger australiensaren Wayne Zschech, som har arbetat i Ukraina sedan 1993. Omkring tre av 10 människor i detta land lever i desperat fattigdom, och Wayne förklarar att den lilla landsortsstad i närheten av Kiev som han flyttade till för 12 år sedan var en "återvändsgränd".

"Folk var arbetslösa, utan hopp för framtiden. Efter fyra år var vi tillräckligt många för att registrera en församling -10. Men när vår pastor åkte tillbaka till Australien, var jag tvungen att bli något som jag aldrig ville vara; pastor. Jag såg min församling i ögonen, och de var alla arbetslösa och desperata. Så vi startade en mycket enkel bibelskola och dessutom två projekt med bio-diesel och svampodling för att skapa arbetstillfällen.

"Det handlade om att smutsa ner sig. Det handlade om verkligheten. Ord betyder ingenting här i Ukraina. Det krävs att omsätta tron i handling, dag ut och dag in, så att de till slut ser att våra ord betyder något... Att vi inte kommer att ändra oss - och det gör inte heller Gud. Vi är här för att grunda en församling och det inbegriper att förändra liv på insidan och låta tron projiceras i samhället. Alla pengar vi får ihop med dessa företag går tillbaka till att skapa fler arbetstillfällen och till att återinvestera i samhället. "

Be gärna för Wayne och hans familj och andra som grundar församlingar i Ukraina, med hjälp av "Business 4 Transformation". Be Gud hjälpa dem att hitta investerare för att kunna samarbeta med ukrainska företagare för att maximera samhällsutvecklingen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »