En fredag i soppköket...

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

Jag satt med ett äldre par vid bordet. Mannen var upprörd över politik och andra saker som inte var bra i Schweiz. "Allt brukade vara mycket bättre!" sade han. Jag kunde bara skaka på huvudet under tystnad medan jag lyssnade på vad han hade att säga. Och jag fick knappt en syl i vädret. Efter måltiden sa jag vänligt adjö och blev förvånad när paret sa, "Det var trevligt att träffa dig!" Även om jag inte hade sagt mycket denna timme hade det varit en välsignelse för dem att ha någon som lyssnade. Trots att det mesta de sagt var ganska meningslöst!

Dessutom kom Pedro till soppköket för första gången på fredagen. "Jag tänkte att ni måste vara kristna, sade han. "Ni är så trevliga!"

Om du vill hjälpa OM teamet att nå utstötta människor i centrala Zürich, kontakta OM Schweiz.

Lyssna

Läs fonetiskt

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »