Stanna upp framför krubban - Tyskland

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

 

Staden Halle, Tyskland, bjöd in en lokal församling att delta i Halle julmarknad med uppdraget att skapa en plats för eftertanke mitt i julrushen vid detta årliga event.

"Under den senaste veckan har besökare erbjudits att ”stanna upp” framför julkrubban, lyssna på berättelser eller skriva ner personliga problem på papper och placera dem i sprickorna i en "klagomur" från 17:00 till 18: 00 varje dag ", rapporterar Toni, medlem i det lokala OM teamet. "Besökare uppmanas också att skriva vad de är tacksamma för eller vad de hoppas på den här julen. Vi hoppas att dessa erbjudanden kommer att uppmuntra människor att öppna sina hjärtan för Gud."

Eftersom julkrubban är belägen mitt i julmarknaden, har många familjer redan besökt den, till stor förvåning för de lokala församlingarna och OM teamet. Krubban är öppen till fredag ​​23 december. Be att många skulle ta vara på tillfället att stanna upp framför krubban den här julen och ta en stund att öppna sina hjärtan för Gud.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »