Att säga "tack" med ägg - Peru

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

 

Nyligen reste OM Perus ledare Mayelo och Any Gensollen 1000 kilometer över gropiga grusvägar från Lima till Piura tillsammans med fem andra personer för att betjäna de fattiga med medicinsk och psykologisk hjälp.

I samarbete med lokala evangeliska kyrkor, förlade de sin bas till Chulucanas och därifrån besökte de städerna Paccha, Callejones, Las Chuicas och Pedregal. De diagnostiserade 362 patienter, behandlade dem och gav dem medicin för deras krämpor.

I Callejones och Pedregal föreläste psykologen om våld i hemmet, en vanlig företeelse i fattiga samhällen. 54 personer deltog och ställde många frågor.

Efter en gudstjänst i Pedregal, där teammedlem Silvia Baldeón predikade kom en äldre kvinna fram. "Hon sa att hon inte hade många saker att erbjuda oss", sa Mayelo. "Hon hade bara några ägg från sin värphöna. Hon gav ett ägg till varje medlem i teamet och två till Silvia för att hon hade predikat." För teamet var detta som "änkans skärv", en stor gåva för deras tjänst hos folket i Piura.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »