Clowner och korruption - Brasilien

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

 Den 23 mars protesterade studenterna på OM Brasiliens studieprogram mot korruption på Afonso Pena torget i staden São José dos Campos, där OM är baserat. De gjorde affischer med budskap mot korruption, utklädda till clowner och gick upp och ner på gatorna. "Clownkläderna syftade på att politikerna har sett väljarna som clowner, eftersom de stjäl vad de vill och ingen gör något för att stoppa det", säger Rafael, en av studenterna.

Människor på gatorna var mycket intresserade av ämnet, säger han, och många stannade för att säga något mot korruption. "När folk säger att politiker är korrupta, frågade vi om de själva inte var korrupta" berättade Rafael. "Jag pratade med en man som hävdade att han inte var korrupt, men då frågade jag honom om han någonsin köpt en pirat DVD. Han svarade ja och höll med mig om att han också förtjänade samma dom."

Det var där evangeliet kom in "Så jag sa att Jesus kom till världen, för att dö för oss och betala priset för våra synder, och nu är vi inte dömda längre." Studenterna var tacksamma för möjligheten att få tala om Guds kärlek. "Det var ett intressant ämne för människor", säger Rafael. "Jag hoppas kunna göra detta oftare."

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »