Krisen i Grekland

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

 


Eftersom Grekland står och väger på gränsen till ekonomisk katastrof, rapporterar nya OM ledaren där, Gabby Markus, att ett stort antal av medelklassen och de fattiga blir allt mer desperata: "Många tvingas lämna sina hem eftersom de inte har råd med hyran. Lönerna har sänkts till så lågt som 400 euro per månad, medan kostnaden för varor och tjänster förblir hög eller ökar. Atens nyhetsrapporter meddelar ökning av inbrott och rån i bostäder, butiker och banker. Antalet personer som tigger på gatorna har ökat. Tusentals greker lämnar landet i jakt på grönare betesmarker. "

Som respons samarbetar OM Grekland med en kyrka i Aten för att ge mat till hemlösa och invandrare. "Programmet startade med 20 personer och är redan uppe i 120, tre gånger i veckan", säger Gabby. "Det har öppnat upp för möjlighet att också dela vår tro. Nu samlar vi in pengar för att bygga ett kök för att göra varma måltider för dessa människor."

Be att Gabby ska få vishet i sin nya roll, och att finansiering ska komma in till köket. Be också att Gud ska verka mitt i denna kris så att greker ska vända sig till Honom.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »