En droppe i havet

, i Västeuropa

André* och hans fru, ett par som jobbar med OM Frankrike, har ett hjärta speciellt för kvinnor som är offer för trafficking. Under tre år har de med hjälp av lokala församlingar och många volontärer ägnat dagar och ofta nätter åt att söka kontakt med dessa kvinnor för att ge praktisk hjälp och dela evangeliet, många är från Nigeria och ett ökande antal är rumäner.

Bland många andra aktiviteter kontaktar André lokala myndigheter och till och med den nationella asyldomstolen som kämpar för att dessa kvinnor ska bli erkända som offer för människohandel.

För ett tag sedan följde André med Kate* när hon besökte asyldomstolen. Hennes begäran avslogs och André skrev ett brev till domaren för målet. Kate fick en ny chans att ställas inför domaren som denna gång var mer sympatisk. Han lät André plädera för henne och enligt hennes advokat fanns det 99 procents chans att Kate skulle bli erkänd som offer för människohandel. De väntar fortfarande på resultatet.

André förlitar sig på Guds suveränitet, men ber ändå om bön för att myndigheten ska fatta ett rättvist beslut (som det står i Rom 13:1-7).

*Ändrade namn

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »