Sänd en missionär

Publicerat i Ge

Min gåva

Gåva*
krHur mycket vill du ge? 150 kr räcker till ett litet matpaket, 600 kr till ett stort matpaket och 1000 kr betalar för ett vinterpaket med portabel kamin och bränsle.

till

Kampanjkod
Invalid Input

(Var hörde du talas om kampanjen?)

 
Mina uppgifter

Förnamn*
Fyll i namn!

Efternamn*
Fyll i namn!

E-post*
Ogiltig epostadress

Telefonnummer
Invalid Input

Gata och nr
Invalid Input

Postnummer
Invalid Input

Postort
Invalid Input

Invalid Input

Meddelande / Önskemål
Invalid Input

Du kan också ge en gåva via swish 123 570 4291. Använd gåvokod till respektive projekt.

NW Mena: Mellanöstern och Nordafrika

Gåvokod: NW Mena

Regionen upplever just nu väckelse på flera platser och många av de nyfrälsta är ivriga att vara med i missionskallelsen.

Habib är en av dem. Han kommer från Algeriet och som alla andra i församlingen i landet kommer han från muslimsk bakgrund. Han blev kristen för ett par år sedan och har nyligen gått OM:s lärjungaträningsskola. Nu vill han flytta till en av Algeriets hundratals onådda städer för att plantera en församling – men han saknar understöd.

Yousef kommer från Egypten och växte upp i kyrkan. Han har sedan länge burit på en längtan att tjäna Gud utomlands. I höst tränas han för att sändas till södra Irak. Det är idag ett nästintill onått område med mycket få kristna församlingar bland 21 miljoner invånare.

Arbetarna är redo, de lokala församlingar är med och understöder missionärerna men understöd saknas då många kommer från utvecklingsländer. Därför vill vi i Sverige vara med och stödja denna första kull av missionärer.

Kostnaden för Habib och Yousef är ca 7000 kr/mån.

Vi vill stödja dem med 3000 kr/månad. Vill du vara med och göra det möjligt?

NW Somalia: arbetare från Somalia

Gåvokod: NW Somalia

Understöd av nationella missionärer bland Somalier med fokus på evangelisation, lärjungaträning och församlingsplantering.

Somalier är en av världens mest onådda folkgrupper och förföljelsen av kristna är stor. OM Sverige har ett team som jobbar bland somalier både i Sverige, Europa och på Afrikas horn. Flera av team-medlemmarna är själva somalier från muslimsk bakgrund. 

Arbetet bland Somalier har länge sett tröstlöst ut men nu vi ser hur Gud gör något nytt bland dem! Vi möter fler och fler som söker Jesus och intresset för evangeliet växer. 

Förföljelsen mot kristna somalier är stor och martyrdöden är inte ovanlig. Trots detta står de nytroende frimodigt upp för sin nyfunna tro. 

Vårt team jobbar med att:

  • anordna regelbundna nätverksträffar för nytroende. Glädjen är stor när ensamma troende får se att det finns många fler. 
  • producera online media och svarar på frågor från sökare som kontaktar dem. 
  • träna de som kommit till tro att tjäna Herren

Somalia: Unik chans att hjälpa

Publicerat i Ge

Min gåva

Gåva*
krHur mycket vill du ge? 150 kr räcker till ett litet matpaket, 600 kr till ett stort matpaket och 1000 kr betalar för ett vinterpaket med portabel kamin och bränsle.

till

Kampanjkod
Invalid Input

(Var hörde du talas om kampanjen?)

 
Mina uppgifter

Förnamn*
Fyll i namn!

Efternamn*
Fyll i namn!

E-post*
Ogiltig epostadress

Telefonnummer
Invalid Input

Gata och nr
Invalid Input

Postnummer
Invalid Input

Postort
Invalid Input

Invalid Input

Meddelande / Önskemål
Invalid Input

300_kr.jpg

1600_kr.jpg

Afrikas Horn upplever nu den värsta torkan på över 30 år. Somalia är särskilt drabbat då landet fortfarande återhämtar sig efter inbördeskriget under 1990-talet, och den stora svält de upplevde 2010-2011. Nu har ännu en stor flyktingvåg lämnat landet, denna gång för att hitta mat i grannländerna. En stor andel av dem är ensamstående kvinnor med barn. 

FN är på plats och gör vad de kan tillsammans med många andra hjälporganisationer, men ändå når de inte fram till alla behövande. 

Hjälp till de mest behövande
OM finns på plats på Afrikas horn sedan flera år och har kontakt med familjer som inte är registrerade hos FN. Vår svenske medarbetare Faisal, själv född i Somalia, bor sedan en tid åter på Afrikas horn och leder vårt arbete på plats i de somaliska flyktinglägren. 

Somalier är dessutom en av världens mest onådda folkgrupper och förföljelsen mot kristna är stor. Arbetet bland somalier har länge sett tröstlöst ut men nu vi ser hur Gud gör något nytt bland dem. Vi möter fler och fler somalier som söker Jesus och intresset för evangeliet växer, både på Afrikas Horn och här i Sverige. 

Genom vårt arbete bland somaliska flyktingar i Afrika möter vi nu fysiska behov av mat och vatten, och kan genom det visa på Guds ovillkorliga kärlek till somalierna.

Bakgrund Somalia

Somalia är sedan flera år ett av de länder där förföljelsen av kristna är som svårast (World Watch List, 2016). Samhället är starkt muslimskt och förföljelsen av kristna beskrivs som total. Efter inbördeskriget under 1990-talet har miljoner somalier flytt landet och idag är man som folk utspritt över hela världen.  

2010-2011 drabbades landet av svår svält och över 250 000 människor dog. Nu hotas landet av en än svårare torka och många flyr till grannländerna för att hitta mat. En stor andel av dem är ensamstående kvinnor med barn. FN är på plats och gör vad de kan tillsammans med många andra hjälporganisationer, men ändå når de inte fram till alla behövande.

OM finns på plats på Afrikas horn sedan flera år och har kontakt med familjer som inte är registrerade hos FN. Arbetet leds av Faisal, utsänd av OM Sverige.

Afrikas_horn_karta.jpg

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »