Ledarpar till OM-basen på Råslätt i Jönköping

Vi vill göra ännu mer för de minst nådda. Därför söker vi nu ett ledarpar till OM-basen/missionskontoret på Råslätt i Jönköping. Vi hoppas att ni vill överlåta er till denna tjänst under 4 år till att börja med. Uppgifterna utförs huvudsakligen på plats och därför är det en fördel, men inte ett krav, att ni bor på området.

Det huvudsakliga uppdraget är teamledarskap för OM Sveriges missionsbas. Det innebär att rekrytera och leda medarbetare samt utveckla arbetet. Vårt huvuduppdrag är att mobilisera och sända individer och grupper för de minst nådda i Sverige och utomlands. Våra olika avdelningar som möjliggör det uppdraget är:

 • Mobilisering (inklusive TeenStreet)
 • Kommunikation
 • Personalavdelning (inklusive fortbildning)
 • Ekonomi
 • Administration & IT

Vi drömmer också om att få betyda mer för de minst nådda som bor på Råslätt. Vi upplever att Herren har öppnat en dörr att verka bland de minst nådda i Sverige och är glada att vår missionsbas ligger strategiskt i en av de förorter där många av de minst nådda bor. Råslätt finns också med på polisens lista över så kallade ”utsatta områden”. Om ni ser det som en härlig utmaning snarare än ett nödvändigt ont är det ett gott tecken för oss.

Arbetsuppgifter

Att vara teamledarpar för OM:s Sverigekontor/missionsbas innebär bland annat:

 • Att ni är efterföljare till Jesus
 • Att ni lever era liv i en församlingsgemenskap
 • Att ni har ett stort hjärta för mission
 • Att ni har relevant erfarenhet av ledarskap
 • Att ni kan ansvara för helheten av arbetet, men också de enskilda delarna
 • Att i samråd med missionsledaren hantera områden där det för tillfället saknas personal. I skrivande stund saknar vi till hösten en ledare för kommunikation samt en IT-/kontorsadmininstratör
 • Att kommunicera obehindrat på svenska och engelska. Fler språk är meriterande


Det är en fördel om:

 • Ni har egen erfarenhet av mission eller motsvarande
 • Ni har ett stort nätverk i svensk kristenhet

Om oss

OM är en internationell missionsrörelse med fler än 5000 personer som för närvarande verkar i över 147 länder. Vår vision är att se levande gemenskaper av efterföljare till Jesus bland de minst nådda, både i Sverige och i andra länder. Vi siktar på långsiktigt lärjungaskap på gräsrotsnivå som sprider sig inom folkgrupper. Vi vill inte ta människor ut ur deras sammanhang in i en kristen kultur, utan vill att Guds rike ska börja ta plats bland de minst nådda folken. Därför vill vi inte bara jobba med punktinsatser och möteskampanjer utan värdesätter långsiktig närvaro och relationer.

Låter detta spännande så hör av dig till vår missionsledare Gabriel Hammar på gabriel.hammar@om.org eller 0708-23 62 89.

Understöd och omfattning

Alla som arbetar med OM står själva för insamling av sitt eget understöd för att finansiera sin lön, vanligtvis genom samfund, församling och det personliga nätverket. Många av oss kombinerar även arbetet med studier eller deltidsjobb.

För nyckelroller, som teamledare, finns det möjlighet till ett ekonomiskt stöd för en grundläggande inkomst åt den som inte har tillräckligt med understöd. Ni behöver vara beredda att gå i tro för er ekonomi för att vara aktuella för rollen som ledarpar. Vi räknar med att ni tillsammans kan ge 150% tjänst för dessa roller på OM, men är villiga att diskutera allt mellan 100-200% beroende på era önskemål och er livssituation.

Vi vill att ni börjar någon gång mellan augusti 2023 och januari 2024.

Sista ansökningsdag är 30 juni.

Läs mer om oss på omsverige.se/om-oss

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15