Bönesvar!

Stina* (Sverige) och James* (USA) bor sedan flera år med sina tre barn i Mellanöstern för att visa på Jesu kärlek bland grannar, vänner och kollegor. James arbetar som lärare på universitetet men de senaste månaderna har deras framtid i landet varit mycket osäker.

– James arbetsvisum behövde förnyas och vi fick nej från flera instanser, berättar Stina.

Utan visum hade familjen varit tvungen att flytta och lämna både arbete och vänner och värdefulla kontakter. Det hade blivit en flytt som hade varit mycket smärtsam, både för arbetet och dem personligen:

– Våra barn är uppvuxna i landet och vi har hela vårt liv här. När till och med arbetsministern vägrade skriva under förlängningen såg det ut som att vår tid i landet var på väg att ta slut. Vi bad alla våra vänner att be med oss och vi ropade till Gud om ett ingripande, berättar Stina.

Men så skedde miraklet: samma dag visumet gick ut blev visumet förlängt! Nu kan de fortsätta arbetet i landet och familjen är mycket lättade.
– Vi är så tacksamma till Gud för att James arbetstillstånd tillslut blev underskrivet. Det är ett mirakel! Gud vet vad vi behöver och Han ville att fler skulle få höra om Honom här, berättar Stina.

Stina och James är tacksamma över vad de får vara med och bidra med i regionen. James berättar:
– Häromdagen hälsade vår kollega Viktor* på hos oss. Han är pastor för en liten kyrka i grannlandet där alla medlemmar kommer från muslimsk bakgrund. Han berättade att han en dag parkerade på en sjukhusparkering för att göra ett sjukhusbesök. Bilen tillhör kyrkan och är ett viktigt redskap för Viktor. Den gör det möjligt för honom att dela ut mat till behövande och besöka medlemmarna i kyrkan som flytt och nu gömmer sig långt bort från staden.

Medan Viktor var inne på sjuk­huset bombades parkeringsplatsen från luften.

Medan Viktor var inne på sjuk­huset bombades parkeringsplatsen från luften. När han kom ut var hela parkeringsplatsen förstörd. Han tittade runt och såg sin bil. Bilen framför var totalt förstörd och bilen bakom likaså. Samma sak gällde också bilarna på sidan – men inte Viktors bil!
– Han var tvungen att gnugga sig i ögonen för att verkligen se om det var sant. Men jo, kyrkans bil var helt orörd, inte en skråma hade den! Sådana berättelser är en stor uppmuntran för oss och visar att Gud beskyddar och bryr sig om oss, hälsar Stina.

Inte långt ifrån Viktors hus ligger tre kurdiska flykting­läger. Under fotbolls-VM sätter Viktor upp en projektor och visar matcherna så att flyktingarna ska få något annat att tänka på. I halvtid blir det tid för lovsång och en kort predikan. Be om öppna hjärtan och förnyat hopp för flyktingarna!


 *namn ändrade av säkerhetsskäl

Ps. Vill du höra mer om Stina och James liv i Mellanöstern kan du få deras bönebrev via kontoret. Du kan också ge en gåva till deras arbete genom att swisha ”Stina Mellanöstern” till 123 570 4291.