Sök
Stäng denna sökruta.

Turkiet: Om Gud är verklig

– Det är både roligt och spännande att få vara med när Gud förvandlar människors liv, säger Andy*, en arbetare i Turkiet.

Andy och en lokal troende reste till sydöstra Turkiet. Där träffade de några personer som ville prata mer om Jesus, bland annat Mert*.

Mert hade studerat filosofi, läst mer än tusen böcker och efter att ha läst Koranen flera gånger blev han ateist. Med sin stora kunskap fick han snart många anhängare och övertygade många andra att också bli ateister.

Sista dagen på resan insisterade Mert på att Andy och hans vän skulle komma till en samling hemma hos honom. Men när de kom fram upptäckte Andy att samlingen handlade mer om att håna deras kristna tro än om en ärlig nyfikenhet på Jesus. Mert och hans gäng avbröt dem hela tiden för att ställa kritiska frågor och försöka sticka hål på gästernas argument.

Efter att ha pratat i över tre timmar behövde Andy och den andra troende ge sig av.

– Om Gud är verklig måste du ställa dina frågor till honom själv och be Gud uppenbara sig för dig, förklarade Andy för Mert. Bibelns Gud är väldigt annorlunda från den Gud islam beskriver och som du är van vid. Andy och hans vän bad en kort bön för Mert och gick sedan hem.

Nästa dag fick Andy ett samtal från Mert. Han ville börja följa Jesus! Mert förklarade att Jesus hade uppenbarat sig för honom i en dröm. Han vaknade upp skärrad, kunde varken sova eller äta och visste att den Gud som han så ihärdigt hade motsatt sig var verklig. Andy fortsatte sedan att träffa Mert och berätta mer om Jesus, och Mert växte i sin tro. Han började dela evangeliet med dem han tidigare övertygat att bli ateister, och har börjat hjälpa till i den turkiska kyrkan.

– Det var inte de smarta svaren vi gav honom som övertygade honom om evangeliet, säger Andy. Vi var bara en liten länk i kedjan som Gud valde att använda för att ge Mert denna uppenbarelse.

– Det var inte de smarta svaren vi gav honom som övertygade honom om evangeliet, säger Andy. Vi var bara en liten länk i kedjan som Gud valde att använda för att ge Mert denna uppenbarelse.

Be att fler turkar, som blivit ateister precis som Mert, ska söka och finna den verkliga Guden.

*Namn ändrade

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15