Mötet som förändrade allt

Mötet med Jesus vänder ofta upp och ner på saker och ting, och för Robbie Smitskamp var det inget undantag. Han har ett mäktigt vittnesbörd om hur Gud förvandlade hans liv. Han hade ett bra jobb i Amsterdam, flickvän, och inbjudningar att gå på fina fester. Utåt sett verkade Robbie leva drömlivet, men på insidan malde en tomhet som inte ville försvinna. Han hade nått ”toppen” men var ändå inte lycklig.

En dag i januari 2016 mötte han en kvinna på en teknofestival som han upplevde hade ett lugn över sig. Han berättade om det han brottades med och hon frågade då om hon fick be för honom, och bjöd in honom till en kristen hemgrupp. När han kom dit en månad senare fick han en syn då han slöt sina ögon. Han såg en man i vita kläder och med ett ansikte som lyste som solen.

”Han hade vidöppna armar, drog mig till sig och lade min högra kind mot hans bröst. Jag kände en glädje, frid, kärlek – en faderskärlek – och förlåtelse”

”Han hade vidöppna armar, drog mig till sig och lade min högra kind mot hans bröst. Jag kände en glädje, frid, kärlek – en faderskärlek – och förlåtelse”, minns Robbie med förundran, och fortsätter:  ”Det var bortom det man kan förstå, bokstavligt talat, för jag var ju så deprimerad. Gud tog sin boning i mig.”

Robbies liv fylldes med ljus, som när man drar upp en rullgardin och ljuset strömmar in. Hans liv förvandlades direkt; han fick snabbt en relation med Jesus och kunde också förlåta sin pappa.

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15