Sök
Stäng denna sökruta.

30 dagar i bön för den muslimska världen

30 dagar i bön häften

’30 dagar i bön för den muslimska världen’ är en kristen, internationell och ekumenisk bönerörelse under Ramadan då kristna uppmuntras att be för muslimer. Vi ber om hopp, frälsning och Guds övernaturliga ingripande under den tid då många muslimer uppriktigt söker Gud.

2024 äger Ramadan rum mellan 9 mars och 8 april. Beställ böneguiden nedan, skriv upp dig på dagliga bönemail eller ladda ner appen.

Bönerörelsen ”30 Dagar i bön för den muslimska världen” startades 1993 och idag ber miljontals kristna världen över för muslimer under Ramadan. I Sverige står 14 organisationer och samfund bakom satsningen, och sedan 2018 har OM Sverige samordnat och koordinerat produktionen av den svenska böneguiden.

Böneguiden är ett stöd för dig som vill be men inte vet hur. 2024 är temat “här, där och överallt” – och fokuset kommer vara att be för muslimer både i deras hemländer, men även i samhällen med invandrare, på utmanande resor på väg till nya platser, och i alla världens hörn. Varje dag innehåller en kort berättelse från ett muslimskt sammanhang, med förslag på böneämnen och bibeltexter att utgå från när du ber. Texterna kan med fördel användas i din församling och bönegrupp. 

Du kan beställa böneguiden i pappersformat till dig och din församling, bönegrupp, kristna skolgrupp eller vänner och familj. Vi bjuder på guiden, och allt du betalar är porto och expeditionsavgift. Information om hur betalningen sker ges i utskicket.

30 dagar finns också som app till din telefon. Där kan du enkelt följa böneämnena varje dag. Sök på “30 dagar i bön” i din app store.

Du kan också skriva upp dig på vår epost-lista för dagliga böneuppdateringar under Ramadan. Där får du samma information och böneämnen som står i appen och häftet.

Använd guiden i församlingen: 

    • Läs dagens text och böneämnen på gudstjänsten. Be sedan tillsammans som församling. Dela gärna ut böneguider till dem som vill be mer hemma, eller tipsa om våra digitala alternativ.
    • Häftet går också utmärkt att använda i församlingens bönegrupper/cellgrupper/husgrupper och kräver ingen särskild förberedelse.

Porto & EXP. AVG:

1 häfte:25 kr
2 häften:50 kr
3 häften:60 kr
5 häften:100 kr
10 häften:150 kr
15 häften:175 kr
20 häften:200 kr
30 häften:250 kr

Beställ böneguiden 30 dagar - 2024

*” anger obligatoriska fält

Address*
Dagliga bönemail under ramadan?
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15