Mission i Sverige

Vi vill se levande gemenskaper av efterföljare till Jesus bland de minst nådda – också i Sverige! Här följer några exempel på vad vi gör i Sverige och hur du kan vara med.

Församlings­plantering

Sedan flera år finns många av de minst nådda folkgrupperna mitt ibland oss – inte minst i våra multikulturella förorter. OM har församlingsplanteringsteam i Stockholm, Göteborg och Malmö för att nå ut till människor som bland annat talar arabiska, somaliska, pashto, urdu och ryska.

I samarbete med svenska samfund och lokala församlingar planterar vi just nu församlingar i förorter till Malmö, Göteborg och Stockholm samt bland somalier.

Ps: OM är en del av nätverket Vidare

Missionsbas

OM finns i över 147 länder. På många av dessa platser finns också kontor där allt administrativt arbete utförs. Arbetet syftar till att underlätta för våra arbetare på fältet och göra det möjligt för dem att fortsätta berätta för människor om hur mycket Jesus älskar dem.

Det svenska kontoret ligger i Jönköping. Här finns ett team på 15-talet personer som dagligen arbetar med mobilisering, kommunikation, ekonomi, rekrytering, personalvård och annat administrativt arbete.

Från missionsbasen koordineras också våra teamresor där unga människor får testa på mission under en eller två veckor, och vårt internationella tonårsläger TeenStreet.

Bibelskola Livskraft – missions­inriktning

I samarbete med TMU erbjuder vi Bibelskola Livskraft – missionsinriktning.

Vi längtar efter att utrusta nästa generation till att bli missionella lärjungar som är beredda att gå med evangelium till sin stad, sitt land och till jordens yttersta gräns.

Älska Orten

I höst börjar en ny omgång av våra Älska Orten-team för unga vuxna som vill leva för Jesus och göra skillnad i förorten. Vi finns i Husby (Stockholm), Skäggetorp (Linköping) och Råslätt (Jönköping). Älska Orten är ett samarbete mellan HusbykyrkanNygårdskyrkanRåslätts Församlingsgemenskap och OM.

Ignite

En veckas evangelisation och träning bland de minst nådda i Sverige.

Tillsammans med våra församlingsplanterare från området och ett internationellt team av kristna från hela världen, är du med och berättar om Jesus i någon av våra mångkulturella förorter. Vanligtvis en vecka i augusti varje år.

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15