Vår syster Gunnel Engqvist

Den 7:e augusti fick vår team-medlem och syster Gunnel Engqvist avsluta sitt liv på jorden, efter en längre tids sjukdom. Hon somnade in omgiven av sin make Bertil och den närmaste familjen på lördag eftermiddag på Örebro Universitetssjukhus. Även om Gunnel kämpat mot sjukdomen länge gick det fort på slutet och saknaden efter henne är stor.

Gunnel har sedan ungdomen varit en av pionjärerna inom OM med ett starkt brinnande hjärta för Jesus. Hennes liv präglades av att entusiastiskt berätta om Jesus för de många som aldrig fått chansen att höra talas om honom och hennes humor och värme gjorde det lätt att tycka om Gunnel. Genom åren har hon bott i både Mellanöstern och Nordafrika och har under de senaste åren varit starkt engagerade i den växande somaliska gemenskapen. För många av oss var hon en uppskattad syster och mamma i tron och hon visade stor omsorg för många genom både bön och praktisk handling.

I den här videon, som spelades in för några år sedan berättar Gunnel och Bertil om hur de träffades, lärde känna varandra och fick möta Jesus. Gunnel – vi saknar dig, tackar Gud för ditt liv och längtar efter att få ses igen hos vår himmelske Far.

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15