Sök
Stäng denna sökruta.

På äventyr med husbil i Nordafrika

Jag och min fru har tagit en paus från vardagen och rest runt i en husbil i Nordafrika sen i slutet på september. Det har varit en otroligt berikande upplevelse som vi sent ska glömma. Som äventyrande skandinaver njuter vi av att kunna fylla upp tanken för några hundra kronor och ha 20-25 grader och sol varje dag.

Folket här är otroligt välkomnande och gästfria, så vi får ofta chansen att lära känna nya människor. Vi brukar ofta fråga vad de har för behov, och många, speciellt i syd, nämner behovet av regn.

Trots vintern är det fortfarande alltför torrt, dammigt och törstigt efter den långa sommaren. På många platser har det inte regnat på två hela år. Den fysiska torkan är uppenbar för alla, men det finns en djupare andlig torka som är lika verklig. Hopplösheten är stor och många sätter allt hopp till att en dag lämna landet och emigrera till Europa.

En av många som vi träffat är Said, som kommer från en liten bergsby i syd. När han visade oss byns uråldriga vattenkälla som nästan torkat ut, så tog vi tillfället i akt att berätta om hur Jesus träffade en kvinna vid en brunn och lovade henne rikligt med överflödande andligt vatten för den som tror på honom. Said älskade berättelsen och tog med stor glädje emot en Bibel från oss.

Där på plats, under klarblå himmel, så bad vi med upplyfta händer både för Said och för regnmoln att komma. Det tog ett par veckor, men till slut kom regnet i syd. Vill ni be med oss om ett stort andligt regn över Said och över hundra miljoner andra Nordafrikanska muslimer?

David* och Jane*, OM:are i Nordafrika

* Namn ändrade

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15