Sök
Stäng denna sökruta.

Guds kraft verkade mitt framför Abdullahs ögon

Abdullah* kommer från en muslimsk familj och bor i Nordafrika. När han lärde känna kristna började hans liv förändras, och en dag fick han bevittna Guds mäktiga kraft på sjukhuset.

Abdullah studerade vid en koranskola för att lära sig koranen utantill, och under de två åren formades hans liv och världsbild:

– Den bakgrund jag kom från, och allt jag lärt mig, sa att alla kristna och judar är otrogna hedningar. Jag hade en väldigt, väldigt dålig bild av den kristna tron och jag lärde mig att hata alla som inte trodde på islam, profeten Muhammed eller koranen. Vi fick lära oss att kristna har tre gudar och att Bibeln är förvrängd.

Men Abdullah lärde känna några OM:are som började berätta evangeliet för honom. Varje gång teamet delat evangeliet med honom gick han hem och berättade för andra vad han hört – trots att han fortsatte att hävda att han hatade kristna. Nu kan Abdullah skratta åt det absurda i situationen.

– Jag hatade kristna så djupt, och ändå var jag vän med dem…!

– Abdullah

– Jag hatade kristna så djupt, och ändå var jag vän med dem…!

En dag blev Abdullahs brorson sjuk och hamnade på sjukhuset. OM:aren Yacob* minns hur Gud använde honom under den här tiden och svarade på deras böner på ett mycket mäktigt sätt.

– Jag följde med Abdullah till sjukhuset. Pojken hade legat i koma i två veckor, men vi bad för honom ändå. Efter tre timmar började han plötsligt röra på sig! Den bönen var verkligen utöver det vanliga och full av kraft. All ära till Gud! Efter den händelsen gav Abdullah sitt liv till Kristus.

– Det var tack vare vänskapen med kristna som jag till slut kom att tro på Jesus, berättar Abdullah. Han är nu en Jesu efterföljare och är en del av en smågrupp med andra kristna i staden där han bor.


*Namn och bild ändrade

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15