Välsigna romerna – Albanien

Maj, från Hong Kong, tillbringade för första gången jul och nyår med OM i Albanien. För att fira högtiderna, tog hon del i tre särskilda evenemang på Emmanuel Centre, som leds av lokala troende tillsammans med OM.

Den 17 december var det 19 romska gatubarn som packade in sig i mötesrummet, som ligger bredvid deras bostäder. ”Uppklädda och punktliga!” säger Maj. ”Det visar hur högt de värderade sin julfest.” Hon och teamet sjöng, bad och delade julens budskap. Sedan fick barnen julklappar.

”Deras mammor har verkligen ett tufft liv,” fortsätter Maj, ”så den 22 december hade vi ordnat en fest för dem också.” Tjugofem kvinnor och 15 barn kom denna gång. Återigen delades de goda nyheterna om Guds kärlek, man sjöng sånger, bad och gav presenter. ”Dessa romska damer behöver verkligen Guds kärlek, tröst och vägledning”, säger Maj.

Sex dagar senare, levererade Maj och Mona nyårspaket med mat till 15 familjer. Även om Maj kan finna arbetet med gatubarnen väldigt utmanande, blir hon inspirerad av Jesu kärlek: ”Alla dessa barn är precis som du och jag; vi behöver den sanna kärleken från Gud!”

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15