Sök
Stäng denna sökruta.

Glädje på TeenStreet

I somras samlades ungdomar från hela Europa till bön, lovsång, bibelundervisning och en massa roliga aktiviteter på OM:s tonårsläger TeenStreet, som i år arrangerades i Spanien och Nederländerna. De runt 70 svenskarna var med på lägret i ’s-Hertogenbosch, Nederländerna, och årets tema var ”Unfold” som hämtades från Psalm 119: ”När dina ord öppnas, ger de ljus och förstånd åt enkla människor.” Vi frågade några av deltagarna hur det var:

Tja Wille! Detta är ditt första läger och du är här som coach, vad hade du för förväntningar innan du kom hit?

– Jag gick in ganska nollställd om jag ska vara helt ärlig. Jag hade hört mycket gott om TeenStreet, både från min fru Hanna (som också är coach) och från de äldre tonåringarna i kyrkan. Jag blev troende som ung vuxen och har inte varit på läger när jag växte upp, men jag älskar det. Jag önskar att jag åkt på läger istället för att ränna på stan och supa och sådant.

Och nu när ungefär halva lägret gått, hur har du upplevt det?

– Det är en härlig gemenskap med kids från hela världen. Jag uppskattar att det är så många olika kulturer representerade, att vi kommer samman med alla våra brister och möts och får vara Kristi kropp tillsammans. Det är ovärderligt!

Är det något speciellt i gemenskapen som du uppskattar?

– Framför allt t ycker jag att samtalen är det som varit bäst för mig. Jag mår som bäst när jag får prata med ungdomar om högt och lågt, de stora frågorna och de små. Det är också på något sätt där jag får mina flesta gudsmöten – i samtalen med ungdomarna. De är så intelligenta och har så många bra perspektiv på tro och Gud.

Något som inte är lika nice?

– Man blir ju trött alltså, men trötthet på läger är ju lite som träningsvärk. Man har ont för att man tränat, gjort något bra. Här är man trött för att man får vara med och ge av sig själv till andra. Det är bra!

Vad kom mer du minnas efter att du åkt hem?

– Det finns många grejer, men de personliga mötena är det jag värderar mest personligen.

Upplevde du att Gud sa något särskilt till dig, eller lärde dig något speciellt under veckan?

– Att det inte spelar någon roll om man är i kyrkan eller inte: Alla problem existerar överallt. Som någon sa: ”Alla är vi bristfälliga människor som kommer hit och får formas av Jesus.”

– Vi behöver vara ödmjuka och tala kärleksfullt till varandra, vi vet aldrig vem vi sitter och pratar med och vilka problem de har.

Elliot, 16 år, Aneby

Vad tycker du om TeenStreet i år?

– Storslaget! Mäktigt som det alltid brukar vara.

Är det något som har varit mindre bra?

– Jag kan inte ljuga: Maten är okej, men det finns utrymme för förbättring!

Har du lärt dig något om Gud under TeenStreet?

– Jag har lärt mig att Gud alltid finns här och hjälper mig när jag behöver det.

Kevin, 15 år, Malmö

Vad har varit bäst med TeenStreet?

Det var häftigt att hundratals ungdomar från hela Europa samlades för att tillbe en och samma Gud. Jag älskade atmosfären under lovsången. Det var nog första gången jag sett ungdomar ropa till Gud på det sättet.

Har något varit dåligt?

Ingenting egentligen. Det var bara tråkigt att inte alla ville ta emot våra blommor med buskap om Jesu kärlek på outreachen.

Christina, 16 år, Linköping

Vad tycker du om TeenStreet?

– Jag är väldigt tacksam och tycker om TeenStreet väldigt mycket. Nästan lite overkligt att det händer efter corona.

Vad är det bästa med TeenStreet?

– Människorna! På TeenStreet kan man prata med alla. Alla är sociala och glada.

Något mindre bra?

– Att vi är uppdelade på två läger. Hade hellre velat ha ett, större läger.

Har du upplevt Gud under TeenStreet?

– Jag blev berörd av Gud för första gången på ett bra tag. Det var inget enormt, men jag förstod att Gud var bredvid mig. Det brukar hända på TeenStreet.

Text: Isak Nilsson

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15