En missions-hemester i Stockholm

Det är söndag eftermiddag i mitten av juni. Sarah* och jag har haft en hektisk vecka när våra 4 barn avslutade skolan för sommaren. Men som vanligt var det fullt upp under helgen. I går bjöd vi hem två familjer från Centralasien och några vänner från den internationella hemgruppen i vår församling till midsommarfest.

Det var stressigt att få allt klart i tid, speciellt utan Assans* hjälp. Assan är en ung diplomat från Kazakstan som vi lärjungatränat. Han har nyligen kallats hem för att arbeta åt sin regering. När gästerna kom hade vi fullt upp att ta hand om dem. Vår hemgrupp välkomnade alla medan vi tog ut maten. När middagen var över visade vi gästerna hur man spelar kubb – de älskade det!

Efteråt, över en kopp te, öppnade tre av de uzbekiska papporna upp. Trots att de har mycket lite att leva på här i Sverige berättade de hur de förväntas visa upp rikedom och framgång när de besöker sitt hemland. På min knackiga ryska försökte jag förklara hur Isa (Jesus) berättar i den heliga boken (Bibeln) att ett rent hjärta är viktigare för Gud än vårt utseende eller status. Det blev tyst, och efter en stund gick samtalet vidare till annat, men som alltid så ber och hoppas jag att de tog till sig orden.  

I morse gick vi upp tidigt för att besöka ett nytt bad i närheten tillsammans med en annan familj. Vi har barn i samma ålder, så familjelivet blir en naturlig kontaktyta där vi kan visa Gudsrikets värderingar i praktisk handling. Tack för era böner och ert stöd!

Max* och Sarah

Max och Sarah arbetar med OM i Stockholm för att nå invandrare från Centralasien med evangeliet. Bor du också i Stockholmsområdet och har ett hjärta för muslimer? Kontakta gärna OM-kontoret för mer detaljer om hur du kan vara med i arbetet.

*) Namn ändrade

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15