Sök
Stäng denna sökruta.

30 dagar i bön för den muslimska världen

’30 dagar’ är en kristen, internationell och ekumenisk bönerörelse under ramadan då kristna uppmuntras att be för muslimer. Vi ber om hopp, frälsning och Guds övernaturliga ingripande under den tid då många muslimer uppriktigt söker Gud.

Ramadan är muslimernas fastemånad då många muslimer fastar och ber. Den kristna bönerörelsen ’30 dagar’ startade 1993 och idag är vi miljontals kristna över hela världen som varje år enas kring att be för muslimer under ramadan. 

Till din hjälp har du böneguiden ”30 dagar i bön för den muslimska världen”. OM i Sverige ansvarar för att ge ut den svenska versionen tillsammans med en lång rad samfund och organisationer. Böneguiden är ett stöd för dig som vill be men inte vet hur. 

Varje dag innehåller en kort berättelse från något muslimskt land och förslag på böneämnen och bibeltexter att utgå från när du ber. Texterna kan med fördel användas i din församling och bönegrupp. 

Gör det till en vana att be för muslimer varje vecka under ramadan. Guds ande är verksam när vi ber!

Använd guiden i församlingen: 

  • Läs dagens text och böneämnen på gudstjänsten. Be sedan tillsammans som församling. Dela ut böneguider till de som vill be mer hemma. 
  • Häftet går också utmärkt att använda i församlingens bönegrupper/cellgrupper/husgrupper och kräver ingen särskild förberedelse. 

Tillsammans ber vi om större väckelse i muslimvärlden!

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15